Theatervoorstelling Dag meneer van Dalen

Discipline: Voorstelling
Vorm: theater
Gezelschap: Tg Graasland
Voor: Groep 7 en 8
Duur: 50 minuten
Max aantal leerlingen per voorstelling: 300
Max aantal volwassenen: 1 begeleider op 8 kinderen
Locatie: Rabotheater De Meenthe
Data: 4 en 5 februari 2019

Kerndoelen
Sluit aan bij kerndoelen: 34, 54, 55 en 56

Thema
Ouder worden, alleen zijn, hulp vragen/geven, afscheid nemen

Bijzonderheden/let op:
Educatiemateriaal en video beschikbaar.

Over de voorstelling

Een zeer geestige familievoorstelling (6+ en 60+) over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Een voorstelling vol verrassingen, doorspekt met humor en mooie vondsten. Je hebt nog nooit zo hard gelachen om het zeggen van vaarwel.

Meneer van Dalen woont alleen in zijn huisje aan een drukke straat. Wanneer hij binnen is en zijn deur sluit, heeft hij de rust om in zijn eigen wereld te duiken. Hij droomt weg bij de gedachte dat hij ooit eens zal varen op open zee. Maar Meneer van Dalen is oud, zo oud dat niemand precies meer weet hoe oud hij is. Dus hij moet opschieten met zijn wens, voor het te laat is. Of is het al te laat? Meneer van Dalen weet niet dat dit een bijzondere dag gaat worden, waar zomaar eens een wonder zou kunnen gebeuren…

Net als de voorgaande succesvoorstelling ‘Brrr’, is ook ‘Dag meneer Van Dalen’ geheel in de traditie van tg Graasland: fysiek, visueel en nagenoeg tekstloos familietheater vol (live) muziek en humor. Een voorstelling die je op alle vlakken zal raken.

 78V-Dagmeneervandalen2

78V-Dagmeneervandalen3