Cultuur met Kwaliteit (CmK3)

cultuureducatie

Cultuuronderwijs is onmisbaar voor de vorming van jonge mensen tot kritische volwassenen. Lessen in literatuur, theater, muziek, dans, media, beeldend kunst en erfgoed zijn niet alleen ontzettend leuk maar ze zijn ook broodnodig voor de brede vorming van kinderen. Door cultuureducatie ontwikkelen kinderen hun talenten en maken zij kennis met schoonheid. Ze leren de waarde van kunst te begrijpen. Cultuureducatie zorgt voor historisch besef en daagt de leerlingen uit om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen.

Cultuureducatie met Kwaliteit

Het Rijk, de gemeenten, de provincies en de PO-Raad willen het cultuuronderwijs in Nederland bevorderen. Het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) geeft basisscholen inmiddels al ruim acht jaar houvast voor meer kwaliteit in het cultuuronderwijs. De deelnemende cultuurinstellingen en zelfstandige kunstvakdocenten leveren een onmisbare bijdrage aan CmK.

Voucher cultuureducatie

Voor 21 kleine en middelgrote gemeenten in Overijssel is Rijnbrink penvoerder van het programma CmK. Dit betekent dat Rijnbrink het aanspreekpunt is voor alle scholen binnen dit gebied. Voor al deze scholen staat er -vanaf dit jaar- in juni een voucher klaar, die kan worden ingezet voor cultuureducatie. Het voucherbedrag waar een school recht op heeft, is afhankelijk van de grootte van de school én of de school al wél (Spoor 1) of niet eerder aan CmK heeft deelgenomen (Spoor 2).

CmK-beleidsperiode

De huidige CmK-beleidsperiode loopt van 2021-2024. Scholen kunnen de voucher binnen de vierjarige beleidstermijn inzetten voor cultuureducatie. Een school bepaald zelf in welk schooljaar ze meedoet.
Gebruik maken van de voucher? Neem dan vóór april 2024 contact op met de cultuurcoach! Vanaf april tot juni 2024 is het voor deze beleidsperiode de laatste mogelijkheid om gebruik te maken van de voucher. Na goedkeuring moet de gekozen activiteit voor januari 2025 afgerond zijn.

Inschrijven

Scholen hoeven geen subsidieaanvraag in te dienen of tijdrovende verantwoordingen te schrijven. De cultuurcoach kent alle scholen en kan ze helpen bij de inschrijving.

Kortom, meedoen is heel makkelijk!

Marjanne is te bereiken via de mail of de telefoon
email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoonnummer 06 22 855 288

Zie voor meer informatie en de waarde van de vouchers per school PDF bestand (download het pdf-bestand).