Inspiratietrainingen

Leerkrachten kunnen via het Cultuurmenu kosteloos deelnemen aan inspiratietrainingen.
In dit schooljaar bieden we twee middagen aan voor leerkrachten.
1. Jouw klas geeft tekens, ook als ze huizen tekenen van Linda Walinga
2. Van Pinterest naar Creatieve Les in het Basis Onderwijs van Saskia Pekelharing.
Laat je inspireren door je in te schrijven voor één van deze middagen of juist allebei!

1. Jouw klas geeft tekens

In het schooljaar 2022-2023 heeft een grote groep deelnemers de inspiratiemiddag ‘Jouw klas geeft tekens’ bezocht. Door de enthousiaste reacties van de deelnemers naar ‘meer’ bieden we een vervolg aan. Ook wanneer je niet bij de training in november 2022 bent geweest is deze training meer dan de moeite waard.
Leer de ontwikkelingsfasen te herkennen en daarop aan te sluiten met creatieve teken- en spelopdrachten. Jij als leerkracht/ begeleider gaat anders kijken naar de tekeningen van de kinderen in je groep. Kindertekeningen lezen om je leerlingen beter te begeleiden.

Jouw klas geeft tekens, ook als ze huizen tekenen
In deze workshop kijken we vooral naar de tekeningen van huizen. Elk kind tekent huizen. Dat gaat vanzelf. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? Hoe is de ontwikkeling van de huistekening en wat zou het getekende huis over het kind kunnen zeggen? Waar ligt de kracht en wat zou de hulpvraag kunnen zijn? Je maakt een begin met techniek van het tekeningen lezen. En natuurlijk krijg je volop inspirerende teken ideeën voor je klas mee die we zelf uitproberen.
Neem voor deze workshop vooral huistekeningen mee van de kinderen waarmee jij werkt. Zo kan het een effectieve middag worden waar jij en je klas veel plezier aan kunnen beleven.

Waar en wanneer?
Woensdag 17 januari 2024 van 15.00-17.00 uur
De Meenthe Steenwijk

Meld je hier aan voor de inspiratietraining

Aanmelden kan tot en met dinsdag 7 juli 2023.
Deelname is gratis!

Zie voor meer informatie www.dekoppoter.com

inspiratietraining tekens2

 

2. Van Pinterest naar Creatieve Les in het Basis Onderwijs

Hoe weet je nou of je een creatieve opdracht hebt gegeven? Hoe pas je dat toe in de praktijk van je lessen? Hoe zorg je dat alle kinderen in je groep mee kunnen en willen doen? Hoe zorg je ervoor dat je niet een hele avond zelf de creatieve les zit voor te bereiden?
Tijdens deze actieve workshop laat Saskia Pekelharing aan de hand van een voorbeeld les zien hoe zij creativiteit en verbeelding aanspreekt bij leerlingen. Creativiteit is één van de 21e-eeuwse vaardigheden, belangrijk om te ontwikkelen, dat vinden we allemaal.
Maar… hoe weet je nou of de leerlingen echt creatief bezig zijn geweest? Hoe bedenk je een creatieve les bij schoolthema’s zoals lente of juist de Romeinen? Hoe bedenk je een creatieve les zelfs als je bijvoorbeeld zich niet graag knutselt? En hoe kun je toch een creatieve les geven zonder veel voorbereidingstijd?!!
Je gaat tijdens deze workshop zelf aan de slag en kunt ideeën meteen meenemen naar je eigen klas.
De training wordt gegeven door Saskia Pekelharing. Zij is illustrator van kinderboeken. Daarnaast is zij ook kunstdocent voor vele scholen in het land, waaronder veel speciaal onderwijs. Zij is trainer van schoolteams in heel Nederland en geeft de training ‘speciaal Verbeeld’ aan kunstvakdocenten in het speciaal onderwijs. Voor Museum de Fundatie ontwikkelt ze het educatieve materiaal bij iedere tentoonstelling.

Waar en wanneer?
Woensdag 31 januari 2024 van 15.00-17.00 uur
De Meenthe Steenwijk

Meld je hier aan voor de inspiratietraining

Aanmelden kan tot en met vrijdag 7 juli 2023.
Deelname is gratis!

Zie voor meer informatie www.saskiapekelharing.com 

Inspiratietrainingen sasia pekelharing