Stapelgek

Over bouwen, stapelen, doorzetten en nooit opgeven
door Valentijn Productiehuis

Discipline: poppen- en objecttheater, gebaseerd op het boek ‘Sjoerd en de Stapelstad’
Vorm: voorstelling
Voor: groep 1 en 2
Duur: 45 minuten
Locatie: Vestzaktheaterzaal De Meenthe STEENWIJK
Datum: dinsdag 2 april, donderdag 4 april en vrijdag 5 april 2024

Thema
Spelen | bouwen | huizen | vriendschap | samenwerken

Kerndoelen
Sluit aan bij de kerndoelen 54 en specifiek 55 Kunstzinnige Oriëntatie | Kerndoelen Nederlands | Oriëntatie op jezelf en de wereld: Mens en samenleving

Lesmateriaal
Bij de voorstelling is lesmateriaal beschikbaar dat bestaat uit een prezi met zowel voorbereidend lesmateriaal als reflectievragen na de voorstelling en een begeleidende docentenhandleiding.
pdfDownload hier het lesmateriaal

Tevens is bij deze voorstelling extra lesmateriaal te verkrijgen via de schrijver van het boek
Via deze link kom je bij al het moois!
https://www.stapelstad.nl
Tip: lees ook het boek ‘Sjoerd en de Stapelstad’!

Over de voorstelling

Iiiiingggg, iiiingggg... er klinkt een zaagmachine
Brrrrr, brrrrr... er wordt veel geboord
Boink, boink... de hamer slaat spijker na spijker

Er wordt volop gebouwd in de stad. De grote mensen willen meer en meer, voller en voller. Zelfs zo vol dat er voor kinderen geen ruimte meer is om buiten te spelen. Eén van die kinderen, Sjoerd, wil later architect worden. Maar voor het zover is verzint hij een stapelgek plan. De voorstelling is zonder woorden, maar met veel (bouw)geluiden en grappige slapstick situaties. Met blokjes en stoere bouwers van hout voeren de spelers het spannende en gedurfde plan van Sjoerd uit. Een stapelgek verhaal over bouwen, doorzetten, volhouden en nooit opgeven.

‘Stapelgek’ is een voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar gebaseerd op het stapelgekke prentenboek ‘Sjoerd en de Stapelstad’ van Barry Menger en Mats Ganzeman.

Bij deze voorstelling kan gekozen worden voor een aansluitende workshop muziek of dans. Zie aanbod onder de knop workshop. Stapelgek op dans/Stapelgek op muziek.

Over Valentijn Productiehuis

Valentijn maakt warme, knusse voorstellingen voor jong publiek. In de voorstellingen staan positieve thema’s centraal, zoals moed, geloof in jezelf en vertrouwen. Met het oprichten van een productiehuis biedt Valentijn jonge (poppen)spelers een podium en stimuleert hen in hun professionele ontwikkeling. 

Stapelgek 1

Stapelgek 1

Stapelgek 1

Stapelgek 1