Theatervoorstelling Gewoon Held

Discipline: Voorstelling
Vorm: theater
Gezelschap: Laagland
Voor: Groep 5 en 6
Duur: 70 minuten
Max aantal leerlingen per voorstelling: 250
Max aantal volwassenen: 1 begeleider op 8 kinderen
Locatie: Rabotheater De Meenthe
Data: 22 en 23 oktober 2018

Kerndoelen
Sluit aan bij kerndoelen: 34, 54, 55 en 56

Thema
Jezelf zijn, helden, teamspirit

Bijzonderheden/let op:
Educatiemateriaal met video’s beschikbaar.

Over de voorstelling

Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort.

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man!

Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held.

Deze vier voorheen-superhelden gaan deze ‘mission impossible’ tóch aan, openhartig vertellend en ontdekkend. In GEWOON HELD beleef je een superavontuur vol herkenbare gedachten van deze fantastische vier.

56V-gewoonheld1