Let op: deze activiteit geldt voor 2 activiteiten. U kunt voor groep 5 en 6 geen erfgoedactiviteit meer afnemen. U kunt nog wel een voorstelling kiezen.

Het mysterie van het nimmer geschreven boek

‘En toen? En toen? En toen?’
Je hoort de kinderen trappelen van nieuwsgierigheid tijdens dit interactieve klassenspel dat speciaal is gemaakt op het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘En Toen?’

Discipline: literatuur
Vorm: workshop
Door: Bibliotheek Kop van Overijssel
Voor: groep 5 en 6
Duur: 60 minuten
Max. aantal leerlingen: 30
Max. aantal inschrijvingen: 15 groepen
Locatie: Bibliotheek Steenwijk / Vollenhove / Oldemarkt
Periode in te plannen: Kinderboekenweek 30 september tot en met 9 oktober 2020

Deze activiteit sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘En Toen?’

Kerndoelen
Nederlands 4, 5, 6, 7 en 9
Geschiedenis 52 en 53

Over de workshop

In dit interactieve spel dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek ‘En Toen’ en bij het 100-jarig bestaan van de Bibliotheek Kop van Overijssel, gaan de leerlingen aan de slag met boeken, informatievaardigheden en de geschiedenis van de boekdrukkunst en het bibliotheekwezen.

Door de tijd van de eerste kleitabletten en papyrusrollen, naar de handgeschreven boeken om zelf geheimen te ontrafelen en hints te ontvangen, die kunnen leiden tot het ontdekken van de codes via ‘echte’ uitleenkaarten en apparatuur uit vervlogen tijden. De groepen gaan op hoge snelheid door de bibliotheek en lenen boeken voor een recordtijd, ontdekken de boekdrukkunst om de code te kraken van het mysterie van het verdwenen boek. Het spel bevat meerdere spelonderdelen, waarin de klas in de tijd ‘verdwijnt’ om het mysterie van het nimmer geschreven boek te onthullen. Spelelementen uit escaperooms en bordspelen. Er wordt gebruik gemaakt van een boekenreeks, spannende verhalen en ‘ouderwetse bibliotheek apparatuur’ gecombineerd met hedendaagse technieken.

Spanning, overwinningsgevoel, goede samenwerking en leesbevordering zijn reële gevolgen van dit dynamische bibliotheekbezoek.

56W boek1sp

56W boek3

56W boek3

56W boek4