Het zand van gisteren

Een poëtische muziektheatervoorstelling over de grenzeloosheid van de liefde
door Jansen & De Boer

Discipline: muziektheater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 5 en 6
Duur: 55 minuten
Locatie: Eleqtheaterzaal De Meenthe STEENWIJK
Datum: maandag 2 oktober en dinsdag 3 oktober 2023

Deze voorstelling past in het thema kinderboekenweek 2023 ‘Bij mij thuis’ en is ook geschikt voor groep 4

Thema
Grenzeloosheid van de liefde | rolverdeling(en) | eigen keuzes mogen maken

Kerndoelen
Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55, 56 en 34

Educatie
Bij de voorstelling is een lesbrief, deze wordt enkele weken voorafgaand aan het theaterbezoek via de mail naar de school gestuurd

Over de voorstelling

Jansen & De Boer nemen je mee in een poëtisch verhaal over grenzeloze liefde. Over je hoofd boven water houden en kapitein zijn van je eigen schip, zelfs als je tegenwind hebt.

Er was eens een koning. Koning Felipe. Hij was een koning, zoals je je een koning voorstelt. Hij had een mantel en een kroon en een troon en een lakei. Nee wacht, geen lakei. De koning had een lakei nodig! En hij moest trouwen. Trouwen? Ja, Koning Felipe moest trouwen van zijn moeder. Dat hoort zo, als je koning bent. Bovendien moet je altijd naar je moeder luisteren, toch?

Koning Felipe was al tot over zijn oren verliefd. Tot over zijn prachtige zwarte haren, tot ver boven zijn hoofd. Zijn liefde was nog hoger dan een vlieger in de lucht. Maar wanneer zijn moeder erachter komt op wat voor arme sloeber hij eigenlijk verliefd is, valt alles in het water. Wat moet je doen als je niet bij je geliefde mag zijn? Tegen wie praat je als je niemand hebt om tegen te praten?

Het zand van gisteren is een poëtische muziektheatervoorstelling over de grenzeloosheid van de liefde. Over je hoofd boven water houden en kapitein zijn van je eigen schip, zelfs als je tegenwind hebt.

56T Hetzand5

56T Hetzand5

56T Hetzand5

56T Hetzand5

56T Hetzand5

 Fotografie: Erik Franssen