Van Hamelen & The Rats

Een muzikaal sprookje met een staartje
Lennart Monaster & STIP theaterproducties

Discipline: muziektheater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 7 en 8
Duur: 70 minuten
Locatie: Eleqtheaterzaal De Meenthe STEENWIJK
Data:
- maandag 12 december 2022 om 12.30 uur
- dinsdag 13 december 2022 voorstelling om 10.00 uur en 12.30 uur

Deze voorstelling wordt ook aangeboden voor groep 5/6.

Van Hamelen & The Rats is een voorstelling in ontwikkeling, meer beeldmateriaal na de zomervakantie 2022.

Thema
Gaat over nee zeggen | Fan | Sprookje | Grenzen | Popconcert

Kerndoelen
Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55 en 56

Educatie
Elke klas die naar de voorstelling gaat krijgt een uitgebreide lesbrief om de voorstelling voor te bereiden en daarna na te spreken. Vooraf komen de leerlingen helemaal in de waan van Van Hamelen. Er kunnen alvast nummers geluisterd worden zodat er tijdens de voorstelling meegezongen kan worden. In de verwerkingsopdracht is er ruimte om na te spreken en met de leerlingen een eigen kompas te maken en leren die te gebruiken. 
De lesbrief wordt enkele weken voor het theaterbezoek via de mail naar de school toegestuurd.

Over de voorstelling

Van Hamelen is popidool en de grootste rockster ooit met meer volgers dan YouTube zelf. Zijn achtergrondkoor van ratten volgt hem overal. Op elk gek podium, in elk raar land, met elk raar pakje aan dat hun idool voor ze uitkiest. Hoe verder ze reizen, hoe gekker het wordt. De liedjes worden raarder, de pakjes idioter. En natuurlijk gaan ze mee met wat hij van ze vraagt, hij is immers de Rattenvanger!

Tot een jonge dove rat-roadie het team komt versterken. Hij is dolblij om als nieuwste bandlid mee te mogen doen maar snapt niet waarom iedereen zo gek is op die Van Hamelen. Tot ze voor een keuze staat die ze nooit meer terug kan draaien. Het hele achtergrondkoor begint opeens te twijfelen. Willen ze dit eigenlijk wel? Is de Rattenvanger te gek? Of zijn zij gek?

Stuiter mee op de krankzinnige tournee met Van Hamelen en zijn Ratten. Een muzikale rattenkomedie vol muziek, glitter en glamour over opkijken naar iemand en diegene blind volgen. Ook naar plekken waarvan je niet weet of je er eigenlijk wel wilt zijn.

56T.Vanhamelenenderat1jpg

Van Hamelen The Rats 2