Hoe werkt het Cultuurmenu 2022/2023?

inschrijvingopentot

De website spreekt voor zich en is eenvoudig te volgen. Hieronder beschrijven we stapsgewijs hoe u uw groepen kunt inschrijven op het aanbod.

De procedure van inschrijven

Stap 1
Uit het programma maakt de leerkracht/ICC’er/school een keuze voor 3 activiteiten per (combi)groep. Dit is in principe een voorstelling, een workshop en een erfgoedactiviteit.
Met name bij erfgoedactiviteiten is het van belang dat u als docent begrijpt dat het gaat om de inhoud: ‘Wat wil ik mijn leerlingen meegeven?’ zou ten grondslag moeten liggen aan de keuze van de activiteit. Een erfgoed activiteit is eigenlijk een LIVE-geschiedenisles in plaats van uit een boek te lezen. Hoe mooi is het dat we zoveel uit de geschiedenis kunnen terugvinden in onze eigen omgeving? Let op: sommige projecten gelden voor 2 activiteitenKiest u hiervoor dan kunt u alleen nog een voorstelling afnemen. Dit staat bij de activiteit vermeld. Let u hier goed op bij het bepalen van uw keuze!

Stap 2
Wij vragen u eerst uw keuze te bepalen voordat u zich per (combi)groep daadwerkelijk inschrijft. Bekijk rustig het aanbod voor uw betreffende klas en bedenk alvast hoe de activiteiten in lijn kunnen liggen met lessen die u wilt geven. Bijvoorbeeld door naar de thema’s te kijken, zodat dit aansluiting vindt bij uw lesprogramma en lesinhoud. Zodra u weet wat u wilt kiezen, kunt u hier links op uw klas klikken en voert u de 4-cijferige code in. U heeft toegang met de code die via de aanbiedingsmail aan de directie van de school is doorgegeven. U kunt uw keuze (een eerste en een tweede keuze!) invullen en vervolgens digitaal verzenden. U ontvangt een bevestiging van uw opgave. Let op: vul het inschrijfformulier dus pas in, als u een definitieve eerste en tweede keuze hebt gemaakt.
Aan sommige activiteiten zit een maximum aantal groepen en/of leerlingen, een eerste én een tweede keuze is dus echt van belang.

Stap 3
De planning/inroostering wordt door de Cultuurcoach gemaakt op volgorde van binnenkomst. De definitieve inroostering wordt voor de zomervakantie per mail aan de school bekend gemaakt.

De deadline van inschrijven is gesteld op vrijdag 10 juni 2022. Wilt u zo vriendelijk zijn om de inschrijving vóór die datum te verzenden?

Let op: Betreft de erfgoed activiteiten en workshops die gegeven worden door een individu, word uw opgave aan deze persoon overgedragen en neemt deze contact met u op om ervoor te zorgen dat er vóór de zomervakantie een afspraak gepland staat voor deze activiteit.

Stap 4
De scholen betalen een bijdrage van € 10,00 per leerling, een rekening hiervoor ontvangt u in het voorjaar van 2023. De gemeente Steenwijkerland en de Provincie Overijssel dragen ook bij in de kosten.
Let op: Hoe dan ook wordt er € 10,00 per leerling betaald door uw school, ook in het geval van het overslaan of niet aanwezig zijn bij een activiteit. Dat is zonde en daarom vragen we u om 3 activiteiten op te geven én hierbij aanwezig te zijn met uw klas.

Vragen?

Aarzelt u niet om contact met de Cultuurcoach te zoeken wanneer u vragen heeft. Zie knop contact.

Wij wensen u, het schoolteam en uw leerlingen het komende schooljaar opnieuw veel inspirerende cultuurontmoetingen toe!