Let op: deze activiteit geldt voor 2 activiteiten. U kunt voor groep 7 en 8 geen workshop meer afnemen. U kunt nog wel een voorstelling kiezen.

Vaartocht over Beulake , het verdronken dorp

Discipline: Cultureel Erfgoed
Door: Bezoekerscentrum De Wieden, Natuurmonumenten
Duur: 90 minuten
Max. aantal leerlingen:
- één boot: maximaal 24 leerlingen plus één begeleider (leerkracht).
- als een groep meer leerlingen heeft, dan kan de tweede boot worden ingezet: tot maximaal 48 leerlingen en twee begeleiders van de school.
Locatie: Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1, 8326 AH St. Jansklooster (0527-205660)
Max. aantal inschrijvingen: 12 groepen

Kerndoelen
Sluit aan bij de kerndoelen: 53 en 56

Over de vaartocht

Op de Beulakerwijde kan je ’s zomers lekker zeilen, punteren, kanoën, kitesurfen of zwemmen. Dat was vroeger wel anders. Zo’n 400 jaar geleden was er geen meer, maar lag er een dorpje met de naam Beulake. Hoe kan een dorp nu in een meer veranderen? Dat raadsel wordt opgelost tijdens de Vaartocht Beulake.

Bij Bezoekerscentrum De Wieden neemt de schipper de leerlingen mee terug in de tijd. Met de excursieboot vaart de schipper de groep naar de plek waar het dorp Beulake vroeger lag en vertelt ondertussen wat er gebeurd is.

De schipper laat allerlei gebruiksvoorwerpen rondgaan, die met deze geschiedenis te maken hebben. Tot slot worden veenschuur en veentent bekeken. Ook kan één van de oude vervenershuisjes aan het Beulakerpad worden bezocht.

 

78E Beulake 2

78E Beulake 2