Workshop van een Illustrator

Ontdek samen met Juliette de Wit of Tjarko van der Pol hoe je illustraties en/of striptekeningen maakt

Discipline: Beeldend en Nederlands
Vorm: workshop
Door: Bibliotheek Kop van Overijssel
Voor: groep 7 en 8
Duur: 60 minuten
Locatie: op school, klaslokaal of handvaardigheidslokaal

Thema
Illustraties, striptekeningen en alles wat daarbij komt kijken

Kerndoelen
Deze workshop sluit aan bij de kerndoelen 1, 2 en 54

Over de workshop

Er komt een echte illustrator in de klas die actief met de kinderen aan de slag gaat tijdens de workshop. De illustrator en de kinderen gaan samen ontdekken hoe je illustraties en/of striptekeningen maakt. Ook kunnen zij al hun vragen stellen over het illustreren van boeken en alles wat daarbij komt kijken.

Opties: Scholen kunnen dit jaar kiezen uit twee vooraf geselecteerde illustratoren:
Juliette de Wit en Tjarko van der Pol.

1. Juliette de Wit

Juliette de Wit maakte tijdens haar loopbaan al voor meer dan 450 boeken de illustraties! Zo maakte ze de tekeningen voor De Wilde Kippenclub-serie van Cornelia Funke en voor de Nerd Alert!-boeken van Marion van de Coolwijk. Hoe groot de groep ook is, Julliette krijgt er energie van om kinderen tijdens haar workshops actief bezig te laten zijn met tekeningen en verhalen.

Juliette de Wit zet met veel plezier haar gedrevenheid en ervaring in om de fantasie van kinderen te prikkelen en ze met elkaar te verbinden. Het resultaat: een groep enthousiastingen vol zelfvertrouwen en creativiteit. Juliette krijgt iedereen aan het tekenen en draait ook haar hand niet om voor een razendsnelle striptekening!

Kijk voor meer informatie op haar website: www.juliettedewit.nl

2. Tjarko van der Pol

Tjarko van der Pol is een jonge illustrator die je zou kunnen kennen van zijn gedetailleerde zoekplaten in de boeken van Marja Baseler en Annemarie van den Brink over het menselijk lichaam. Zo maakte hij de tekeningen voor Pretpark De Poepfabriek (2016) en Het Hersenhotel (2019). Voor de Poepfabriek tekende hij zelfs het complete darmenstelsel van de mens! En als je goed zoekt, vind je in veel van zijn tekeningen verborgen grapjes en details.

Tjarko vertelt graag over zijn boeken en tekeningen. Zo weet hij bijvoorbeeld heel veel over de darmen, hersenen, ruimtevaart en over het beroep illustrator en wat daar allemaal bij komt kijken. Tijdens de workshop legt Tjarko uit hoe hij te werk gaat als illustrator en gaat hij met de kinderen aan de slag om hen zelf te laten ervaren hoe het is om illustraties te ontwerpen en te tekenen.

Kijk voor meer informatie op zijn website: www.tjarkovanderpol.nl

7 8 Illustrator Tjarko 3 365

7 8 Illustrator Tjarko 3 365

7 8 Illustrator Tjarko 3 365

7 8 Illustrator Tjarko 3 365

7 8 Illustrator Tjarko 3 365

7 8 Illustrator Tjarko 3 365