Laserselfie

Discipline: Nieuwe digitale technische media, beeldend
Vorm: Workshop
Door: KennisLab
Voor: groep 7 en 8
Duur: 90 minuten
Max. aantal leerlingen: 25
Max. aantal inschrijvingen per periode: 8 groepen
Locatie: Bibliotheek Steenwijk
Periode in te plannen: Deze workshop kan in twee periodes worden afgenomen: november/december 2019 of mei/juni 2020 - Bij inschrijving graag keuze periode vermelden bij toelichting

Let op: deze activiteit geldt voor 2 activiteiten. U kunt voor groep 7 en 8 geen (erfgoed of andere) workshop meer afnemen. U kunt nog wel een voorstelling kiezen.

Toelichting
Er zal in twee groepen worden gewerkt. Groep A begint met de moderne techniek, groep B met de oude techniek. Tussentijds zal er gewisseld moeten worden. De opzet is zo dat alle leerlingen in ieder geval de moderne techniek (laserselfie) afgerond hebben. We verwachten dat de groepsleerkracht en eventueel meekomende hulpouders ook helpen tijdens de workshop

Kerndoelen
Sluit aan bij kerndoelen 32, 54, 55, G1, deels G2 (Mediawijsheid)

Vakken
Sluit aan bij Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld - natuur en techniek, Mediawijsheid

Over de workshop

Op Facebook, Instagram, Snapchat: je ziet online een heleboel selfies voorbijkomen. In vroegere tijden maakten we op school selfies (silhouette foto’s) met een lamp, potlood, schaar en zwart./wit karton. Leer nu hoe je een digitale selfie kan maken en uitsnijden met een echte lasersnijder! Na afloop krijg je natuurlijk je selfie mee.

Over het KennisLab

Het KennisLab is een zogenaamde open digitale werkplaats, waar een ieder kan (leren om te) werken met innovatieve technieken. 3D-printers,3D-pennen, robotica, lasercutters, vinylsnijder etc. deze innovatieve technieken gaan een steeds grotere rol spelen in onze (maak)wereld. Het is daarom belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met deze technieken en hun talent hierin te laten ontdekken.

Bovendien sluiten de vaardigheden die hier bij horen uitstekend aan bij de 21st century skills. Met het aanbod willen wij de leerling kennis laten maken met de creatieve en technische wereld van morgen.

Ontdek het talent in jouw leerlingen en wie weet zit er wel een uitvinder, programmeur, digitale kunstenaar in jouw klas.

 78W Laserselfie 1 sp