South Pass City

Een interactieve voorstelling vol sheriffs, cactussen en zogenaamde saloondeurtjes… en leerlingen
Groen & Van Lien

Discipline: theater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 7 en 8
Duur: 50 minuten
Locatie: Toutenburghzaal De Burgt VOLLENHOVE
Datum: vrijdag 15 november 2019 10.30 uur en 13.45 uur

Thema
Angst voor het onbekende, het beschermen van wat voor jou belangrijk is en over hoe we verlangen naar het bekende of dat nou goed voor ons is of niet

Educatie
Download hier de lesbrief

Over de voorstelling

Langs een stoffige zandweg, ver van de bewoonde wereld, ligt South Pass City. De goudmijnen zijn al lang geleden gesloten, de meeste mensen zijn vertrokken. Al jaren wordt het dorpje door dezelfde mensen bewoond. Niemand gaat er weg en niemand komt erin. In de wijde omgeving weet iedereen dat. Tot er op een dag een vreemdeling South Pass City binnen wandelt. Hem hebben ze niks verteld.

Voor de derde keer bijten Groen & Van Lien hun tanden in een filmgenre op toneel. Na de detective De Zaak Vlaskamp en de actiefilm Cliffhanger, volgt nu een typische western.

Een interactieve voorstelling, leerlingen mogen meespelen en er wordt veel gelachen. Is het een good, bad of ugly einde?

Over Groen & Van Lien

Gert Jan Groen en Harro van Lien hebben elkaar gevonden in humor en spelplezier. Groen & van Lien maken theater met veel hilarische personages, met interactie waar het uitkomt en met een vleugje improvisatie.

56T south 3

56T south 3

56T south 3