Pippi Powerrrrr

Een avontuurlijk onderzoek naar trouw zijn aan jezelf in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous
Het Laagland

Discipline: theater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 7 en 8
Duur: 70 minuten
Locatie: Eleqtheaterzaal De Meenthe STEENWIJK
Datum:
- maandag 30 januari 2023 om 12.30 uur

De belangrijkste thema’s zijn:
Jezelf leren kennen en trouw zijn aan jezelf, jezelf verhouden tot sociale afspraken en regels & actuele maatschappelijke thema’s zoals discriminatie, klimaat en duurzame kleding.

Kerndoelen
34, 37 en 54

Educatie
Via een educatiefilmpje maken leerlingen voorafgaand aan de voorstelling kennis met de actrices en krijgen zo een introductie op de thematiek van de voorstelling: trouw zijn aan jezelf en je eigenheid bewaren. Een tweede educatieclip zwengelt een verdiepend klassikaal gesprek over dit thema aan en biedt leerkrachten bovendien handvatten voor spelopdrachten waarin leerlingen op zoek gaan naar hun eigen ‘Pippi Powerrrrr’. Dit lesmateriaal wordt enkele weken voorafgaand aan het theaterbezoek via de mail naar de school toegestuurd.

Over de voorstelling

Op een heerlijk chaotische theatervloer maakt de niet in één hokje te vangen Pippi plaats voor een bonte club actrices: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand.
Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr. Niet alleen met de spirit van jeugdheld Pippi als ultiem voorbeeld, maar ook met moedige ‘eigenzinnigerds’ als Blue Ivy, popster Billie Eilish, topturnsterSimone Biles, Stromae en activiste Greta Thunberg als inspiratiebron. Én al die andere krachtige rolmodellen die in 2023 van zich gaan laten horen.

Deze spannende tijd, waarin er zoveel gebeurt in de wereld en niets meer vanzelfsprekend lijkt, vraagt om frisse inzichten en nieuwe powerrrrr. Durf jij jezelf te zijn én te laten zien? Ook als anderen daar van alles van vinden? De actrices gaan deze uitdaging al spelend, zingend en dansend volop aan. Pippi Powerrrrr laat je zo dicht mogelijk bij jezelf komen.

Een eigenzinnige en inspirerende voorstelling vol actuele zeggingskracht.

78t pippie1

78t pippie1

78t pippie1