Van hier tot oneindig

Een avontuurlijke voorstelling over het allerkleinste en het allergrootste
Garage TDI

Discipline: beeldend theater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 7 en 8
Duur: 50 minuten
Locatie: Toutenburghzaal MFC De Burght VOLLENHOVE
Datum: maandag 5 februari en dinsdag 6 februari 2024

Thema
Het heelal | Het lichaam | Inzoomen en uitzoomen ten opzichte van jezelf | Wanneer voel je je groot en wanneer juist klein | Omgaan met je gevoelens

Kerndoelen
Deze voorstelling sluit aan bij kerndoel 55 Kunstzinnige Oriëntatie

Aansluiting schoolvakken
Kunstzinnige Oriëntatie | Oriëntatie op jezelf en de wereld | Filosofie

21e-eeuwse vaardigheden
Communiceren | Creatief denken | Probleem oplossen | Sociale & Culturele vaardigheden

Educatie
Bij deze voorstelling is zowel voorbereidend lesmateriaal als materiaal na afloop van de voorstelling. Prachtig lesmateriaal over het thema van de voorstelling, de grootsheid van het heelal, kun je uitzoomen op het maken van de negende planeet en inzoomen op de voice-over van jouw lichaam.
In de handleiding vind je de link naar al het lesmateriaal
Download hier de handleiding

Over de voorstelling

Van hier tot oneindig is een filosofische voorstelling over inzoomen en uitzoomen, over grote gevoelens en kleine frustraties, over je een onderdeel voelen van een groter geheel en vooral over het wonder van het bestaan.

Als je vanaf de sterren naar jezelf kijkt, ben je maar een stipje in het oneindige heelal. En als je vanuit je cellen naar jezelf kijkt dan zijn je cellen oneindig veel stipjes die samen jouw lichaam maken. Er kruipt een groot gevoel je buik in; eigenlijk ben je heel klein én heel groot tegelijk.

Elektriciens Joes en Henk gaan naar een school om een klusje te doen. Het lijkt een hele normale dag, maar als er iets kleins fout gaat heeft dat grote gevolgen. Ze gaan op avontuur in de ruimte en maken een reis door hun lichaam. Ze komen sterren, planeten, longen, aders, cellen en zichzelf tegen. Dit is niet te bevatten!

Over Garage TDI

Garage TDI maakt theater- en dansvoorstellingen voor kinderen en jongeren. Garage TDI neemt haar jonge publiek serieus, om vervolgens met humor, fantasie en poëzie een universeel verhaal te vertellen dat ogen, oren en harten opent en uitnodigt om anders te kijken en meer te zien.

78T vanhiertot 4

78T vanhiertot 4

78T vanhiertot 4

78T vanhiertot 4