Spiegeltje, spiegeltje

Over vooroordelen en onzekerheid in een wereld waarin iedereen iets van iedereen mag vinden. De strijd die je voert om een plek te veroveren zonder te verliezen wie of wat jezelf bent. Het gaat over onze onverzadigbare behoefte om te horen dat we leuk zijn. Maar, en daar gaat het over in ‘Spiegeltje,spiegeltje’: Is gelukkig lijken misschien wel moeilijker dan gelukkig zijn?
Danstheater Tranz

Discipline: danstheater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 7 en 8
Duur: 40 minuten
Locatie: Vestzaktheater De Meenthe STEENWIJK
Datum: -
Let op: deze voorstelling is NIET geschikt voor leerlingen die bij inschrijving in groep 5 zitten.

Thema
Identiteit en zelfvertrouwen - social media

Kerndoelen
3, 4, 48 en 50

Educatie
Bij de voorstelling zit een lesbrief, deze wordt vooraf toegestuurd aan de school

Over de voorstelling

Ik ben een verzameling hoogtepunten. Ik feest, ik eet chique in een restaurant en ik sta altijd aan. Ik wil graag dat je mij ziet. Ik wil graag dat je denkt dat ik altijd, alleen maar gelukkig ben. Wat dat met jou doet? Daar ben ik niet mee bezig. Vind je me leuk? Zou je mij willen volgen? Want dan weet ik wie ik ben. Ik wil wel meer moeite voor je doen; mijn realiteit opfleuren zodat je een mooi beeld van me krijgt. Ik zet wel een filter over mijn gezicht zodat je mij knap vindt. Kun je mij dan vertellen wat ik waard ben? Sinds twintig jaar bestaat er een digitale wereld waarin wij onze nieuwe identiteit creëren. Er zijn zoveel mogelijkheden. Plotseling zijn we mooier, sneller en jonger. Onze woorden zijn goedgekozen, we reageren scherp en spits en we schudden een goed geformuleerde quote zo uit onze mouw. We zijn dáár beter dan hier. 

Wij profileren ons in een zo goed mogelijk daglicht. We zijn verslaafd aan likes, hartjes en opgestoken duimen. Het geeft ons adrenaline, maakt de leegte vol en het geeft energie om door te gaan. Het maakt ons gelukkig. Maar gelukkig zijn zonder dat anderen dat geluk bevestigen? Dat telt niet.

Een dansvoorstelling met te gekke muziek en moves!

78T spiegeltje3

78T spiegeltje3

78T spiegeltje3