De toren van Archidor

Een fantasy-avontuur over moed, vriendschap, verraad en vertrouwen
Groen & van Lien

Discipline: theater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 7 en 8
Duur: 55 minuten
Locatie: Toutenburghzaal De Burght VOLLENHOVE
Datum:
- donderdag 23 februari 2023 om 10.30 uur en 12.30 uur

Thema
Vriendschap | Verraad | Vertrouwen | Moed

Kerndoelen
Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 54 en 55 Kunstzinnige Oriëntatie

Educatie
Bij de voorstelling zit een lesbrief, deze wordt enkele weken voor het theaterbezoek via de mail naar de school toegestuurd.

Over de voorstelling

HANS: Die ring. Ik had hem hier neergelegd. In mijn bureaula. Ik weet zeker dat die trouwring voor Samantha hier ergens ligt…

Misschien ken je het. Je raakt iets kwijt. Iets belangrijks. Doe niet als Hans. Ga nooit zoeken!
Deze voorstelling spelen we als waarschuwing: Als je iets kwijt bent, jammer dan!

Een man zoekt op zijn kantoor naar een ring. Hij vindt iets anders, pulkt eraan en maakt dan een beslissing die zijn leven onomkeerbaar verandert. Hij belandt in een donkere tunnel. Volgt een glibberig paadje door een gordijn van mist en komt dan in een wereld vol draken, kobolden, reuzen, en andere mythische wezens. Vrienden zijn moeilijk van vijanden te onderscheiden. Steeds verder dwaalt hij van zijn kantoor af. Steeds verder van zijn geliefde Samantha, steeds dichter bij Archidor. Zal hij daar zijn queeste voltooien? 

Na de detective De Zaak Vlaskamp, de actiefilm op toneel Cliffhanger en de western South Pass City, storten Groen en Van Lien zich op een nieuw filmgenre: fantasy. Een typisch Groen & Van Lien theaterstuk: humor, spanning en interactie.

De toren van Archidor is een fantasievolle voorstelling over moed, vriendschap, verraad en vertrouwen. Een voorstelling met alle elementen die In de Ban van de Ring, Harry Potter en De Kronieken van Narnia zulke magische verhalen maken. 


78T De toren van Archidor 3

78T De toren van Archidor 3
78T De toren van Archidor 3