Schrijversbezoek in de klas

Daniëlle Schothorst | Willeke Brouwer

Discipline: literatuur
Vorm: workshop
Door: Bibliotheek Kop van Overijssel
Voor: groep 5 en 6
Duur: 60 minuten
Locatie: op school, klaslokaal
Periode in te plannen: vanaf voorjaarsvakantie 2023 tot meivakantie 2023
Max aantal inschrijvingen: 15 groepen per schrijver

Thema
Alles over het maken van een boek

Kerndoelen
Deze workshop sluit aan bij de kerndoelen Nederlands 1, 2 en 9

Over het schrijversbezoek

Er komt een echte kinderboekenschrijver bij jullie in de klas die jullie alles vertelt over het schrijven (en illustreren) van kinderboeken. Jullie kunnen al jullie vragen stellen en leren alles over het maken van boeken. De scholen kunnen dit jaar kiezen uit twee vooraf geselecteerde auteurs: Daniëlle Schothorst en Willeke Brouwer.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle is geboren in Soest en niet lang daarna verhuist met haar ouders en broer naar Schoorl, waar ze opgroeide tussen de bossen en de duinen. Na de middelbare school ging ze studeren aan de Kunstacademie in Kampen, waar ze in 1994 afstudeerde. Ze wilde niet alleen mooie boeken tekenen, maar ook graag zelf schrijven. Vooral het tekenen van dieren doet ze heel graag. Je kunt dan een heel eigen karakter geven aan een dier. Het meest speciale boek dat ze ooit heeft gemaakt is Hopus, het Arubaanse kinderboekenweekgeschenk van 2005. Hopus is uitgegeven als prentenboek op Aruba en later als leesleeuw bij uitgeverij Zwijsen. Daniëlle is toen ook naar Aruba gegaan om te tekenen en voor te lezen op scholen en bibliotheken. Ook werkt ze voor het televisieprogramma Sesamstraat. In haar vrije tijd maakt ze graag keramiek en doet ze soms aan beeldhouwen.

Op haar website www.danielleschothorst.nl kun je haar werk bekijken.

Over Willeke Brouwer

Willeke Brouwer is illustrator, cartoonist en schrijver. Ze illustreerde meer dan 90 kinderboeken en kreeg toen zin om ook te gaan schrijven. Dat resulteerde in Silvester en de bizarre verhuizing. Dat boek won de Eigenwijsprijs in 2016. Inmiddels zijn er 7 delen van Silvester en een (ge)Doeboek. 
Naast de Silverster is er ook een nieuwe serie, voor de echte meiden: Lotte Laat Maar. 
Dagelijks maakt ze een cartoon voor het Nederlands Dagblad, wekelijks voor de EOVisie.
Ze tekent ook de karakters voor het tv-kinderprogramma 'Verhalen uit de Schatkist'.
Ze geeft workshops cartoontekenen en sneltekenen.

Nog steeds illustreert ze boeken, voor verschillende uitgevers. Tijdens de groepsbezoeken zal Willeke vertellen over haar werk, maar gaan de kinderen ook zelf actief bezig.

Op haar website www.willekebrouwer.nl kun je haar werk bekijken.

56W schrijfers Willeke2

56W schrijfers Willeke2

56W schrijfers Willeke2

56W schrijfers Willeke2

56W schrijfers Willeke2