Werktuig

Een mysterieuze en speelse verteltheatervoorstelling over ontdekken, fantasie, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid, muzikaal ondersteund door de geluiden van gereedschap
PNTheater

Discipline: muzikaal verteltheater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 5 en 6
Duur: 45 minuten
Locatie: Vallei zaal MFC Dalzicht OLDEMARKT
Datum: maandag 24 februari 2020 10.30 uur

Bij deze voorstelling kan gekozen worden voor de theaterworkshop Vriendschap- deze sluit aan bij de voorstelling

Thema
Erbij willen horen, vriendschap en vertrouwen

Educatie
Download hier de lesbrief

Over de voorstelling

Erik verhuist met zijn ouders naar Guisbalg; een dorp waar nooit iets gebeurt. Maar dan ontmoet hij Jan. Jan neemt hem op sleeptouw en samen ontdekken de jongens een verlaten schuur. Op een nacht kijkt Erik met zijn verrekijker uit zijn raam en ziet er licht branden. Het wordt echt spannend als ze een opdracht vinden! De jongens gaan op onderzoek uit naar de geheimzinnige bewoner. Steeds is er een nieuwe opdracht die Erik en Jan moeten uitvoeren. Al snel verliezen ze zich in hun eigen verbeelding. Totdat de werkelijkheid hen inhaalt... waarbij pas aan het einde de aap uit de mouw komt. In de voorstelling maken de spelers geluiden met werktuigen om het verhaal te versterken.

Het verhaal is geïnspireerd op het nummer What’s he building in there van Tom Waits.

Over PNTheater

Vanuit liefde voor verteltheater vertellen Joeso Peters en Silas Neumann spannende verhalen die de fantasie prikkelen. Met humor en muziek trekken ze de kijker de verbeelding in.

56T Werktuig2

56T Werktuig2