Stapelgek op muziek of Stapelgek op dans

Discipline: muziek of dans
Vorm: workshop
Door: CultuurKlik
Docent: Saskia Kamphuis (dans) | Wilfred Vermeulen (muziek)
Voor: groep 1 en 2
Duur: 45 minuten
Locatie: op school, speel- of gymlokaal

Thema
Spelen | bouwen | muziek of dans | samenwerken

Kerndoelen
Deze workshops sluiten aan bij de kerndoelen 54 en 55 Kunstzinnige Oriëntatie

Over Stapelgek

Stapelgek is een theatervoorstelling gebaseerd op het stapelgekke prentenboek ‘Sjoerd en de Stapelstad’. Zie onder de kop ‘Theatervoorstelling groep 1-2. Bij deze voorstelling heeft CultuurKlik een muziekworkshop en een dansworkshop ontwikkeld die minstens net zo leuk is als de voorstelling.

Let op, indien scholen voor één van deze beide workshops inschrijven wordt deze rondom de voorstelling ingepland (april 2024) indien ze ook kiezen voor de theatervoorstelling ‘Stapelgek’. Indien scholen kiezen voor één van de andere voorstellingen kan er nog steeds voor één van deze beide workshops worden gekozen. Planning is dan eind september 2023.

Over de workshop

Stapelgek op muziek
Net als in de voorstelling gaan we bouwen. Maar nu gaan we bouwen met muziek! Hiervoor gebruiken we houten blokken als muziekbouwstenen en natuurlijk is speciaal voor de workshop een liedje gemaakt dat helemaal aansluit bij de voorstelling.

Wie helpt Sjoerd dit keer een muziekstad bouwen?
Muziek vakleerkracht Wilfred Vermeulen komt met heel veel instrumenten en (houten) bouwstenen om de muziekstad samen te bouwen. Alle leerlingen spelen mee en mogen helpen de muziekstad samen te bouwen.

Liever dansen op muziek?

Over de workshop

Stapelgek op dans
Wij gaan met elkaar dansen op mooie muziek vanuit de verschillende elementen die in de voorstelling zitten: vogels/vliegen, telefoon, pijn in de voet (op één been dansen), boomstammen dragen (hoe dans je dat?), blokken/huizen stapelen (hoe dans je dit?), racen in een auto.

We eindigen deze workshop met een klapdans. Doe je mee?

 12W stapelgek2

12W stapelgek2