Vos schept op

Is de soep niet goed?’
‘Er zit ui in! En prei en selderij en worteltjes.
Dat had je niet moeten doen, Haas.
Je had GEWOON soep moeten koken.’
Houtjetouwtje

Discipline: poppentheater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 1 en 2
Duur: 50 minuten
Locatie: Vallei zaal MFC Dalzicht OLDEMARKT
Datum: dinsdag 12 november 2019 10.30 uur en 12.30 uur

Bij deze voorstelling kan gekozen worden voor de workshop muziek, Feest in de keuken - deze sluit aan bij de voorstelling

Thema
(samen) koken en gezond eten, vriendschap, (prenten) boeken

Educatie
Een verandering in ons voedselpatroon is van belang voor milieu en gezondheid. Maar hoe bereik je dat? De inspirerende lesbrief van kinderfilosofe Laura Minderhoud gaat hier dieper op in. De lesbrief wordt eind oktober 2019, via de mail, richting de scholen gestuurd.

Over de voorstelling

Uit de keuken van Vos komen de heerlijkste geuren. Hij is een verrassing aan het koken voor zijn vrienden. Als Vos even weg is werpt Haas, stiekem, een blik in de pan. Vos is woest! Hij wil geen eten uit blik, hij kookt alleen maar met verse ingrediënten!

Uil kookt alleen maar met pakjes en Jak eet nooit aan tafel, dat is veel te saai. Vos neemt graag de tijd om te koken en te eten. Zal het hem lukken al zijn vrienden aan één tafel te krijgen, voor de hartigste maaltijd ooit? Een vrolijke voorstelling met veel humor en opzwepende muziek, waarin de meest onverwachte personages opduiken en waarmee zowel kinderen als de ouders zich prima zullen vermaken. Vos schept op is de derde voorstelling in de reeks Vos en Haas, een collage en bewerking van korte verhalen van Sylvia Vanden Heede met illustraties van Thé Tjong-Khing. De illustrator maakte speciaal voor deze voorstelling de postertekening.

Over Houtjetouwtje

De mannen van Houtjetouwtje doen alles zelf. Ze bedenken en timmeren het decor, schrijven en zingen eigen liedjes en bespelen zelfgemaakte poppen. Zo maken zij verfrissend, aanstekelijk jeugdtheater. Met eenvoudige materialen, ogenschijnlijke nonchalance en een goede dosis verbeelding laten zij verhalen tot leven komen uit hun reizende boekenkast.

12TVos schept op 1

12TVos schept op 2

12T Vosscheptop 3