Ridder, ridder

Over het maken van een sprookje waarin iedereen zichzelf kan zijn
door Vreeken & Van der Pijl

Discipline: theater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 1 en 2
Duur: 50 minuten
Locatie: Valleizaal MFC Dalzicht OLDEMARKT
Datum: maandag 18 maart en dinsdag 19 maart 2024 Deze voorstelling is wegens te weinig inschrijvingen geannuleerd

Thema
creëer je eigen sprookje

Kerndoelen
Oriëntatie op jezelf en de wereld: Mens en samenleving | Kunstzinnige oriëntatie 54 en 55

Educatie

Bij de voorstelling is lesmateriaal beschikbaar dat bestaat uit een prezi met zowel voorbereidend lesmateriaal als reflectievragen na de voorstelling en een begeleidende docentenhandleiding.
pdfDownload hier het lesmateriaal

Over de voorstelling

Filip en Fiona willen het beste sprookje ooit bouwen. Gelukkig hebben ze een boek waarin precies staat omschreven hoe je dat doet: de Ontzettend Helder Geformuleerde Handleiding voor het Algemeen Stappenplan der Sprookjes - de O.H.G.H.A.S.S. Daarin staat dat ze een heldhaftige ridder, een enge draak en een hulpeloze prinses nodig hebben. Dat klinkt vrij eenvoudig, toch?

Maar, in de loop van het verhaal raken ze in de knoop met de O.H.G.H.A.S.S.. Filip en Fiona willen allemaal dingen die volgens de O.H.G.H.A.S.S. niet tot het beste sprookje ooit leiden. Of misschien toch wel? Kan de Ridder ook de jurk aan? Kan een meisje een draak spelen?

Met humor en behendigheid zetten twee acteurs deze voorstelling als een bouwpakket in elkaar. Al gauw wordt duidelijk dat de standaard genderrollen losgelaten moeten worden om het sprookje tot leven te brengen. En wie weet ontdekken Fiona en Filip kanten van zichzelf die ze nog niet kenden.

Over Vreeken en Van der Pijl

Vreeken & Van der Pijl maken humoristische voorstellingen waarin het jonge publiek op een speelse en interactieve manier voor het eerst kennis maakt met maatschappelijke thema's.

afbeelding 1 ridder ridder groep 1 en 2jpeg

afbeelding 1 ridder ridder groep 1 en 2jpeg

afbeelding 1 ridder ridder groep 1 en 2jpeg

afbeelding 1 ridder ridder groep 1 en 2jpeg

afbeelding 1 ridder ridder groep 1 en 2jpeg