Cultuurcadeau ‘Verdwalen in Vrijheid’

In het schooljaar 2021/2022 verdiept Steenwijkerland zich in het thema Vrijheid, als een rijk en breed thema om met de leerlingen aan te werken.

Om jullie te inspireren en tools te geven dit thema uit te diepen hebben jullie van het Platform en de werkgroep Cultuureducatie Steenwijkerland het boek De kunst van het verdwalen cadeau gekregen.

En de bijbehorende inspiratietraining! Dit boek is een doe-denkboek voor leerkrachten (en de leerlingen) waarmee jullie samen kunnen ontdekken hoe je het gewone onderwijspad even kan verlaten.

Ga je ook mee verdwalen?
Klik hier voor meer informatie over de training en hoe je hiervoor aan te melden.

Inschrijving open2

 

Theaterspektakel Razzia’

Razzia is een bijzondere theatervoorstelling over de oorlog waarin ook cinema, beeldende kunst en literatuur verweven zit. Het is gemaakt in het kader van 75 jaar Vrijheid en vooral een eerbetoon aan verzetsheld Harmen Visser en geeft een beeld dat goed en kwaad dicht bij elkaar lag in Vollenhove en omgeving. De voorstelling is opgevoerd in september 2020 buiten op locatie, in Vollenhove.

Cultuurcadeau leerkrachten en leerlingen groep 7/8
Speciaal voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 in Steenwijkerland is de voorstelling bewerkt en geschikt gemaakt voor de jongere kijkers. Dit spektakel wordt aangeboden als extra voorstelling, je hoeft je hiervoor niet via het Cultuurmenu in te schrijven. Alle groepen 7/8 worden ingepland, de planning wordt via de mail bekend gemaakt.

Klik hier voor meer informatie over dit theaterspektakel.

 

thumbnail projectlogo cultuurcadeau vrijheid

 verdwalen binnenwerk 8 9 Einstein 250x300

Waarschuwing

Razzia vierkant 5 2020 web