annuleerdbanner2

Tot onze grote spijt is deze voorstelling vanwege te grote zorg rondom het coronavirus geannuleerd. Nader bericht volgt. 

Apollo 11

‘That’s one small step for a man, one giant leap for mankind’
APOLLO 11 is een humoristisch theaterspektakel met livemuziek, maquettes, animaties, dansende planeten, een ruimteballet en heel veel rook
Unieke Zaken

Discipline: theater
Vorm: voorstelling
Voor: groep 7 en 8
Duur: 60 minuten
Locatie: Eleqtheaterzaal De Meenthe STEENWIJK
Data:
maandag 5 oktober 2020 om 12.30 uur
dinsdag 6 oktober 2020 om 10.30 en 12.30 uur
woensdag 7 oktober 2020 om 10.30 en 12.30 uur

Deze voorstelling sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘En Toen?’

Thema
Geschiedenis, ruimte/ruimtevaart, Amerika, helden/pioniers

Kerndoelen
Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 52, 54 en 55

Educatie
Download hier de lesbrief  https://www.uniekezaken.nl/apollo-11-educatie 

Extra
Twee weken van tevoren ontvangen de scholen via de post voor iedere leerling een krant in tabloidformaat. Met hierin wetenswaardigheden over de maanlanding, ons zonnestelsel en de voorstelling

Over de voorstelling

Het is juli 1969. Drie astronauten stappen aan boord van de meest indrukwekkende raket ooit gebouwd. Ze beginnen aan de grootste en gevaarlijkste missie uit de geschiedenis van de mensheid. Met als bestemming: DE MAAN! Miljoenen mensen over de hele wereld zien de lancering van Apollo 11. Aan boord drie mannen: Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Alderin. In drie dagen leggen ze 380.000 kilometer af en komen in een baan om de maan. Een paar uur later zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan en spreekt de memorabele woorden: ‘That’s one small step for a man, one giant leap for mankind’.

Apollo 11 is een uiterst dynamische voorstelling vol live muziek. Een energiek en visueel spektakel over de gevaarlijkste missie van de mensheid. Met als stuwraket een liveband die dampende jaren zestig rock de zaal in pompt. Het is een theatrale mix van spel, dans, muziek, poppenspel en animatie. Zes spelers en musici brengen dit immense avontuur tot leven in een razendsnelle ruimtereis langs Houston, de maan, het Witte Huis, de raket, schoonheidssalon La Luna en van het lanceerplatform naar de Stille Oceaan.