Training Interne Cultuurcoördinator

Zowel de schoolhoofden van Accrete als van Stichting Op Kop geven duidelijk aan het belangrijk te vinden dat scholen cultuureducatie een plaats geven binnen het onderwijs. Toch is het aan de school(directie) zelf om te kiezen hoe hier een invulling aan te geven. Een ICC’er is dé belangrijke spil tussen het schoolteam en de uitvoering van culturele activiteiten. Scholen met een ICC’er zijn vaak beter op de hoogte van culturele activiteiten, de mogelijkheden en zijn cultureel actiever betrokken in de omgeving. Dit heeft vaak ook te maken met een heldere visie op cultuureducatie en met een ICC’er op school is er een aangewezen persoon die de rest van het team op de hoogte houd van planning en activiteiten. De cursus ‘Training Interne Cultuurcoördinator’, landelijk erkend met ICC-certificaat, wordt voor de leerkrachten van Steenwijkerland gratis aangeboden.

In deze flyer vind je meer informatie over de invulling en planning van de training.

Doe mee!

CultuurEducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit is een rijksregeling, waarin de provincie participeert. Het doel van de regeling is ervoor te zorgen dat cultuureducatie van goede kwaliteit een vaste plaats krijgt binnen het primair onderwijs. Dit kan in de vorm van deskundigheidsbevordering zijn voor leerkrachten (beeldend, muziek, moderne technieken, etc) of een leerlijn op maat implementeren.

Vanaf 1 april 2019 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen binnen de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Dit jaar staat de regeling alleen nog open voor het aanvragen van een borgingstraject van een eerder gestart project (type 1) of de implementatie van een bestaande leerlijn op een nieuwe school (type 2). Nieuw deze zomer is ook scholen die al wel eerder meededen nu nogmaals kunnen deelnemen aan de regeling, met een bestaande leerlijn uit een andere discipline dan die van het project waarmee ze eerder participeerden (type 2 extra). Volop kansen en mogelijkheden dus!

In deze flyer lees je meer over de CMK aanvraag. Je kunt je school aanmelden vóór 1 juni 2019, dat betekent dat er in mei 2019 contact gelegd moet worden met Scala hierover: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Belangrijk om te weten is dat dit tot aan eind 2020 de laatste mogelijkheid is om een CmK-subsidie aan te vragen. Scholen die nog twijfelen over deelname trekken we hiermee mogelijk over de streep!

Pak die Cultuur! Van cultuureducatie naar cultuuronderwijs

De scholen die meegedaan hebben aan het CMK traject Pak die cultuur, kunnen ondersteuning aanvragen om het traject te borgen en door te zetten.

Vragen?

Indien er overige vragen zijn over bijvoorbeeld: Hoe kan ik muziek, beeldende lessen, theater, dans of moderne media integreren in mijn lessen? Of wil je sparren over andere zaken met betrekking tot cultuureducatie of deskundigheidsbevordering? Mail dan gerust naar de cultuurcoach Marjanne Oost: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..