CultuurEducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit is een rijksregeling, waarin de provincie participeert. Het doel van de regeling is ervoor te zorgen dat cultuureducatie van goede kwaliteit een vaste plaats krijgt binnen het primair onderwijs. Dit kan in de vorm van deskundigheidsbevordering zijn voor leerkrachten (beeldend, muziek, moderne technieken, etc), muziekimpuls aanvraag of een ICC cursus of een leerlijn op maat implementeren.

In deze flyer lees je meer over de CMK aanvraag. Je kunt je school aanmelden vóór 1 juni 2018, dat betekent dat er in mei 2018 contact gelegd moet worden met Scala hierover: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hieronder worden 3 mogelijkheden toegelicht op het gebied van cultuureducatie:

1. ICC’er worden (intern cultuur coördinator)

Zowel Accrete als de Op Kop schoolhoofden geven duidelijk aan het belangrijk te vinden dat scholen cultuureducatie een plaats geven binnen het onderwijs. Toch is het aan de school(directie) zelf om te kiezen hoe hier invulling aan te geven.

Een ICC is dé belangrijke spil tussen het team en de uitvoering van culturele activiteiten. Scholen met een ICC’er zijn vaak beter op de hoogte van culturele activiteiten, de mogelijkheden en zijn cultureel actiever betrokken in de omgeving. Dit heeft vaak ook te maken met een heldere visie op cultuureducatie en is er een aangewezen persoon die de rest van het team op de hoogte houd van planning en activiteiten.

In deze flyer vind je informatie over de invulling en planning van de ICC cursus. Hier kan dus subsidie voor aangevraagd worden en krijgt de ICC’er hier extra uren voor beschikbaar vanuit de eigen school.

2. Impuls Muziekonderwijs

Wilt u meer en betere muzieklessen verzorgen voor uw leerlingen?
Uw leerkrachten of muziekdocenten hierbij ondersteunen?
En samenwerken met de lokale muziekschool, muziekgezelschappen of het poppodium?

Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen scholen investeren in meer en beter muziekonderwijs op de basisschool.

In deze flyer vind u meer informatie. Wanneer u interesse heeft kunt u dat natuurlijk laten weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

3. Pak die Cultuur! Van cultuureducatie naar cultuuronderwijs

De scholen die meegedaan hebben aan het CMK traject Pak die cultuur, kunnen ondersteuning aanvragen om het traject te borgen en door te zetten. Interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vragen?

Indien er overige vragen zijn over bijvoorbeeld: Hoe kan ik muziek, beeldende lessen of moderne media integreren in mijn lessen? Of wil je sparren over andere zaken met betrekking tot cultuureducatie of deskundigheidsbevordering? Mail dan gerust naar de cultuurcoach Paula Groen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.