Theatervoorstelling Martin Luther King

Discipline: theater
Vorm: voorstelling
Gezelschap: Tg Graasland/Buro Bannink
Voor: 8+
Duur: 70 minuten 
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Max aantal volwassenen: 1 begeleider op 8 kinderen
Locatie: Rabotheater De Meenthe
Datum: 12 en 13 november 2018

Kerndoelen
Sluit aan bij de kerndoelen: 54, 55 en 56

Wist je dat...

  • Urban Myth was vaker te zien bij De Wereld Draait Door en kreeg zeer positieve reacties over We Hadden Liefde, We Hadden Wapens met o.a. Huub van der Lubbe.
  • In 2018 is Martin Luther King 50 jaar geleden vermoord en zal er veel media-aandacht voor zijn.
  • In januari 2018 wordt voor het 40 jarige jubileum van De Krakeling een preview versie gemaakt. Op basis van deze versie wordt de voorstelling voor de tournee verder ontwikkeld.

Educatie
Er wordt een lesbrief ontwikkeld over Martin Luther King en de Amerikaanse geschiedenis. Daarnaast worden de bezoekers actief betrokken bij de voorstelling.

Over de voorstelling

Hoe ver ga jij voor je dromen?

Martin Luther King is een muzikale familievoorstelling gemaakt door De Krakeling, Urban Myth en STIP theaterproducties. In deze bijzondere voorstelling volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent.

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

78V-MartinLutherKing1

78V-MartinLutherKing2

78V-MartinLutherKing3

Fotografie: Megan Alter
Ontwerp: Kochxbos Studio