Sprookjesfilm maken

Discipline: Erfgoed
Door: Grote Broer
Voor: Groep 1 t/m 3
Duur: twee keer een workshop van 60 minuten
Max. aantal leerlingen per workshop: 30 leerlingen
Locatie: op school.
Tijdens de eerste workshop is er een ruim lokaal nodig, waar leerlingen vrij kunnen bewegen. Tijdens de tweede workshop is er een ruimte nodig voor de opname van de film. Het is leuk als er meerdere locaties zijn waar delen van de film kunnen worden opgenomen.
Beschikbaar: het gehele schooljaar 2018/2019

Kerndoelen
Sluit aan bij kerndoel: 56

Over de Workshop

Tijdens de workshop Sprookjesfilm worden de leerlingen echte acteurs in een film over Hans & Grietje, Assepoester, Roodkapje, Klein Duimpje of Sneeuwwitje. Alle leerlingen spelen een rol in de sprookjesfilm.

De workshop Sprookjesfilm bestaat uit twee losse workshops. De eerste keer dat de workshopdocent komt krijgen de leerlingen een theaterworkshop, gericht op het gekozen sprookje. Je ontvangt van ons het script van het sprookje, zodat je na de eerste workshop verder kan oefenen met de leerlingen. Er zijn verschillende scènes, waardoor elke leerling een rol krijgt. Wij leveren een lesbrief met tips voor voorbereidingen voor de opname van de sprookjesfilm, zoals het knutselen van decor en attributen. De tweede keer dat de workshopdocent komt worden alle ingestudeerde scènes opgenomen. Telkens wordt er een groepje uit de klas gehaald om een scène te filmen. De door ons gemonteerde sprookjesfilm kan vervolgens overal vertoond worden.

12E-sprookjesfilm1

12E-sprookjesfilm2