Welkom op de website Cultuurmenu Steenwijkerland!

De werkgroep Cultuureducatie Steenwijkerland heeft voor het schooljaar 2018/2019 weer een Cultuurmenu samengesteld voor alle 37 basisscholen in Steenwijkerland. Een programma met inspirerende voorstellingen, workshops en erfgoed activiteiten, met ook leerzame en leuke uitstapjes naar lokale culturele instellingen.

Inhoudelijke opzet van het cultuurmenu

Om leerlingen in Steenwijkerland de mogelijkheid te bieden om vormen van cultuureducatie te laten ervaren, wordt er een afwisselend cultuurmenu aangeboden via alle basisscholen. Dit bestaat uit diverse vormen van theater, zoals poppentheater, danstheater, muziektheater en drama. Verder komen de kinderen in aanraking met activiteiten zoals dans, muziek, beeldend, literatuur en film/audiovisueel. Uw leerling heeft dus na 8 jaar alle facetten van culturele activiteiten gezien en beleefd. Naast de jaarlijkse afwisselende speerpunten is er altijd een erfgoed aanbod waarin de musea een mooie educatieve rol spelen en worden er diverse soorten theatervoorstelling aangeboden.

Speerpunten 2018/2019

Komend schooljaar zijn de speerpunten ‘dans’ voor groep 1/2, ‘beeldend’ voor groep 3/4, ‘literatuur’ voor groep 5/6 en ‘film/audiovisueel’ voor groep 7/8. Om hier praktisch voldoende ruimte voor te bieden is er voor gekozen om dit in de vorm van workshops aan te bieden.

Educatiemateriaal

Om de activiteiten inhoudelijk sterk neer te zetten is het in sommige gevallen van belang dat er passend educatiemateriaal ontwikkeld is. Indien dit aangeboden wordt is het van belang dat u als docent hier tijdig naar kijkt en dit met uw klas voor- en na behandeld. Dit komt de culturele ervaring ten goede van zowel leerling als leerkracht.
Indien het educatiemateriaal al gemaakt is, dan kunt u deze meteen downloaden door op het icoontje ‘naam van icoon’ te klikken bij de betreffende activiteit. Als het educatiemateriaal nog ontwikkeld moet worden, dan wordt dit laten toegevoegd.

LET OP: U dient altijd voorafgaand aan iedere activiteit, even op de site én in uw mail te kijken wat de gevraagde voorbereiding is. Bij onduidelijkheden kunt u altijd terecht bij de cultuurcoach via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Belangrijkste onderdelen: Onderzoek tijdig het educatiemateriaal, neem de activiteiten begin van het jaar al mee in de jaarplanning, bereid de klas voor op het bezoek en neem de gedragsregels door met elkaar, Kom niet te vroeg; 10 minuten voor starttijd is voldoende.

Aanmelden

De website is bedoeld voor de basisscholen in Steenwijkerland. Waar in de tekst ‘u’ staat worden dan ook de basisscholen in Steenwijkerland bedoeld. Zij kunnen zich inschrijven op het Cultuurmenu tot en met (Datum nog bepalen). Hoe zij dit kunnen doen staat bij ‘Aanmelden'.

Reacties of vragen?

We willen met deze digitale uitgave van het Cultuurmenu ervoor zorgen dat alle leerkrachten het programma binnen handbereik hebben en dat de informatie gemakkelijk gedeeld kan worden met anderen. U kunt met vragen terecht bij de cultuurcoach en zijn we benieuwd naar uw ervaringen. De cultuurcoach is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wijzigingen voorbehouden

De informatie op de website wordt met zorg behandeld. Er kunnen tussentijds wijzigingen of fouten optreden. Wijzigingen en fouten op de website zijn dus voorbehouden.