CultuurEducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit is een rijksregeling, waarin de provincie participeert. Het doel van de regeling is ervoor te zorgen dat cultuureducatie van goede kwaliteit een vaste plaats krijgt binnen het primair onderwijs.
In Steenwijkerland worden twee projecten uitgevoerd:

1. Pak die Cultuur! Van cultuureducatie naar cultuuronderwijs

Naast de reguliere afname uit het Cultuurmenu wordt op dit moment aan een aantal scholen de mogelijkheid geboden om op zoek te gaan naar een aanpak die het beste bij de school en het onderwijsprogramma van die school past. Cultuuronderwijs op maat dus.

Het traject bestaat per school uit twee onderdelen: een coachingstraject (met vraagformulering/opstellen groeidocument) en een uitvoeringstraject (met ontwikkeling/invoering cultuureducatie op basis van het groeidocument). De school wordt in beide trajecten begeleid door deskundigen op het gebied van cultuur en onderwijs en door kunstvak docenten. Het project wordt met aandacht gevolgd door de provincie vanwege de combinatie van coaching ‘on the job’ (binnen het schoolteam) en ‘leaning by doing’ d.w.z. uitvoering door de leerkrachten zelf en terugkoppeling binnen het team.

2. Impuls Muziekonderwijs

Wilt u meer en betere muzieklessen verzorgen voor uw leerlingen?
Uw leerkrachten of muziekdocenten hierbij ondersteunen?
En samenwerken met de lokale muziekschool, muziekgezelschappen of het poppodium?

Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen scholen investeren in meer en beter muziekonderwijs op de basisschool.

Wanneer u interesse heeft kunt u dat natuurlijk laten weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..