Welkom op de website Cultuurmenu Steenwijkerland!

Deze website is een initiatief van het Platform Cultuureducatie Steenwijkerland. In het Platform zijn de scholen voor primair onderwijs vertegenwoordigd door de algemeen directeuren van p.c.o. Accrete en Stichting Op Kop. Verder zijn vertegenwoordigd: (erfgoed)musea, Bibliotheek Kop van Overijssel, Rabo Theater De Meenthe, Scala Centrum voor de Kunsten en de gemeente.

In het Platform Cultuureducatie Steenwijkerland voelen scholen, culturele instellingen en de gemeente zich samen verantwoordelijk voor de cultuureducatie in Steenwijkerland. Een cultuurcoach ontwikkelt plannen, voert het programma uit en adviseert het Platform over te ontwikkelen beleid. Doel is om alle leerlingen in hun schoolloopbaan in ieder geval één keer met alle kunstdisciplines en met erfgoed kennis te laten maken. Verder streeft het Platform naar deskundigheidsbevordering en staat het open voor samenwerking met andere partijen.

Een werkgroep (Cultuureducatie Steenwijkerland), bestaande uit leerkrachten, deskundigen van culturele instellingen en de cultuurcoach, buigt zich specifiek over de samenstelling van het jaarlijkse Cultuurmenu.

Cultuurmenu 2017/2018

De werkgroep Cultuureducatie Steenwijkerland heeft voor het schooljaar 2017/2018 weer een Cultuurmenu samengesteld. Een programma met inspirerende voorstellingen, workshops en erfgoed activiteiten, met ook leerzame en leuke uitstapjes naar lokale culturele instellingen. We hebben de aanbieders gevraagd om aan te geven bij welk kerndoel, leerdoel, vak en/of thema de activiteit aansluit.

Dit jaar verzorgt de bibliotheek één van de voorstellingen van groep 3/4. Deze staat gepland in de Kinderboekenweek 2017. We hebben bij enkele workshops gekozen voor aansluiting bij de voorstellingen in het Cultuurmenu. We hopen zo de school en de leerlingen meer verdieping van cultuureducatie te bieden.

Tot slot vermelden we graag dat bijna alle lokale musea een erfgoedproject aanbieden. Deze projecten kunnen goed gecombineerd worden met geschiedenis volgens de vensters in de Canon van Steenwijkerland, die in maart 2014 door de gemeente aan alle scholen in Steenwijkerland is aangeboden.

Doelgroep van de website

De website is bedoeld voor de basisscholen in Steenwijkerland. Waar in de tekst ‘u’ staat worden dan ook de basisscholen in Steenwijkerland bedoeld. Zij kunnen zich inschrijven op het Cultuurmenu tot en met maandag 19 juni 2017. Hoe zij dit kunnen doen staat bij 'leerkrachten en directies'. 

Reacties welkom!

We willen met deze digitale uitgave van het Cultuurmenu ervoor zorgen dat alle leerkrachten het programma binnen handbereik hebben en dat de informatie gemakkelijk gedeeld kan worden met anderen. Wij zijn benieuwd naar uw reacties. De cultuurcoach is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wijzigingen voorbehouden

De informatie op de website wordt met zorg behandeld. Er kunnen tussentijds wijzigingen of fouten optreden. Wijzigingen en fouten op de website zijn dus voorbehouden. We stellen het op prijs wanneer u onjuistheden of wijzigingen aan de cultuurcoach meldt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..